Jumta laipas - drošībai un jumta seguma ilgdzīvošanai!

 

Cilvēks, kurš atrodas uz jumta, izpildot remonta vai profilaktiskos darbus, diemžēl, vienmēr būs pakļauts nelaimes gadījumu riskam. Tāpat, cilvēkam pārvietojoties pa jumtu, ir liela iespēja sabojāt jumta segumu, kas, saprotams, var ievērojami atsaukties uz tā kalpošanas laiku. - Lai novērstu šīs abas lietas, nepieciešams uzstādīt pareizas jumta drošības sistēmas. Viena no būtiskākajām jumta drošības sistēmām ir jumta laipa - to uzstāda, lai droši varētu pārvietoties pa jumtu un nebojātu to.

ORIMA jumta drošības sistēmas ir izgatavotas no karsti cinkota tērauda ar cinka saturu 275g/m2 (Eiropas normatīvi). Produktu kvalitāti uzrauga visos ražošanas posmos. ORIMA konstruktori ir izstrādājuši laipu stiprinājumus atbilstoši jumta segumu veidiem un tās var uzstādīt līdz pat 55 grādu leņķī. Laipas perforētā virsma nodrošina, lai, pārvietojoties pa to, nepaslīdētu kāja. Sniega caurlaidība laipai ir aptuveni 60%, kas nodrošina sniega neuzkrāšanos uz laipas.

ORIMA jumta drošības sistēmu krāsu ir iespējams pieskaņot jūsu konkrētā jumta seguma krāsā, lai rezultāts būtu vizuāli baudāms.

Uzņēmuma konstruktori jumta drošības sistēmām veic regulārus testus, lai tās atbilstu augstākajām drošību normām. ORIMA jumta laipām ir CE marķējums - tas  nozīmē, ka tās atbilst visām Eiropas kvalitātes prasībām.

Jumta laipas dalās divās klasēs -  C1 klasi izmanto ēkās, kuras zemākas par 8 m, savukārt, ēkām, kuras augstākas par 8 m (vai diviem stāviem) jāizmanto jumta laipas ar klasi C2. Ēkai, kurai vairāk par diviem stāviem un jumta slīpums ir 1:1.5 (attālums 1.5 m jumts paaugstinās par 1m) vai vairāk, jumta laipām jābūt aprīkotām ar drošības sliedi vai nožogojumu minimums 110 cm augstumā.

Jumta laipas (pēc nepieciešamības) var uzstādīt kā īsākus un garākus posmus. Garākus posmus panāk laipas uzstādod vienu aiz otras, savienojot tās ar speciālām savienojuma plāksnēm. Stiprinājumi pie seguma jāuzstāda max 1.2 m attālumā vienam no otra.

Īsākus posmus nepieciešams uzstādīt arī privātmājās. Jāuzsver, ka ļoti būtiski jumta laipu uzstādīt pie dūmvada, lai tīrīt dūmvadu būtu ērti un galvenais droši. Uz laipas iespējams arī ērti atlikt dažādus darba instrumentus. Tas, savukārt, pasargās jumta segumu no iespējamas bojāšanas. Privātmājai uzstādīt ORIMA jumta laipu neizmaksās dārgi, taču ievērojami novērsīs potenciālos nelaimes gadījuma riskus un vairākkārtīgi atvieglos skursteņslauķa darbu. Kvalitatīvs un drošs darbs garantē labākus rezultātus!

Ir radušies jautājumi un vēlies, lai mēs Jums atzvanām?
Atstājiet savu telefona numuru un mēs Jums atzvanīsim darba laikā: