Drošība uz jumta – ikdienišķas situācijas

Drošība uz jumta – ikdienišķas situācijas. Kādi ir nepieciešamākie drošības elementi?

Kāds varbūt jautās – kāda tur drošība uz jumta, jābūt uzmanīgam un nekas nenotiks. Tam gan speciālisti nevarēs piekrist, jo laika apstākļu radītā ietekme ne vienmēr ir novērtējama. Sniegs, ledus, lietus – dažādi faktori var ietekmēt drošību atrodoties uz jumta, tāpēc ir ļoti svarīgi parūpēties gan par savu drošību, gan līdzcilvēku drošību uz jumta un tā tuvumā. ORIMA drošības sistēmas ir ērti izmantojamas dažādu izmēru ēkām – privātmājām, sabiedriskām ēkām, komercēkām un pat vēsturiskos objektos.

Kādi tad ir galvenie drošības elementi, kas noderēs gan privātmājām, gan skolām, uzņēmumiem u.c.?

Katrs, kurš tīra skursteni pats vai izmanto skursteņslauķa pakalpojumus, pavisam droši, novērtēs jumta laipu. Tā palīdz daudz ērtāk pārvietoties pa jumtu, taču papildus drošība arī, protams, ir nepieciešama. Ļoti noderīgs papildinājums būs arī drošības sliede, kas ļaus pieturēties un pārvietošanos padarīs vēl ērtāku. Jumta laipas lieliski kalpos arī tīrot jumtu no sniega vai vides radītā piesārņojuma.

Kā skursteņslauķis tiks uz jumta? – Mūsdienās liels retums vairs ir mājas ar lūku jumtā, tāpēc ērtākam darbam nepieciešamas ORIMA piedāvātās sienas un jumta kāpnes. Krāsu izvēle ir ļoti plaša un visus elementus saskaņot nepieciešamajā krāsā (jumtu + drošības elementus) nepavisam vairs nav problēma. Skursteņslauķis vai cilvēks, kurš tīra sniegu, veic jumta tīrīšanu ērti uzkāpjot pa sienas un jumta kāpnēm, kuras ved pie jumtas laipas un drošības sliedes un bez jebkādiem riskiem var uzsākt ērtu un, galvenais, drošu darbošanos.

Ziemas laikā Tavam jumtam ļoti svarīgas ir sniega aiztures jeb sniega barjeras. Tās rūpēsies gan par tavu, gan apkārtējo drošību, jo kādā nelaimīgā dienā sniegs kā lavīna var nākt zemē un sekas var būt ļoti biedējošas. Īpaši tas attiecas uz mājām, kuras ir pilsētu centros un gar tām pa ietvi staigā ļoti daudz cilvēku. Tāpat, protams, skolās un publiskās iestādēs, kuras ik dienu apmeklē lielas cilvēku masas.

Lai arī mēs katrs ceram un ticam, ka uguns nelaime vai kas ārkārtējs ar mums neatgadīsies – parūpēties par plānu B ir vajadzīgs katram. Uguns nelaimes gadījumā ļoti noderīgas ir avārijas kāpnes. Tām nav jābūt obligāti visā sienas garumā, taču, iedomājoties situāciju, ja ceļš caur durvīm un citām telpām ir dzīvībai bīstams un evakuācija jāveic caur logu, tad gan no otrā, gan trešā stāva dzīvībai vitāli svarīgi būs, ja vismaz pusi no šī augstuma atvieglos avārijas kāpnes un iesaistītās personas varēs nelaimes gadījumā droši pamest ēku.

Ja vēlies par kādu no drošības elementiem uzzināt vairāk, ieskaties šeit vai droši sazinies ar atsaucīgajiem ORIMA darbiniekiem, kuri Tevi iepazīstinās ar plašajām iespējām un konsultēs par visdrošāko risinājumu.

Ir radušies jautājumi un vēlies, lai mēs Jums atzvanām?
Atstājiet savu telefona numuru un mēs Jums atzvanīsim darba laikā: